15 Nisan 2018, Thomas Liquori

Arabanızın egzoz borusundan çıkan dumanın rengine hiç dikkat ettiniz mi? Bu kulağa tuhaf gelse de egzozunuzun rengi size aracınızın nasıl çalıştığı ve ilgilenilmesi gerekip gerekmediği hakkında bilgi verebilir. Egzoz bazen araç sağlığının kolay bir göstergesidir.

Rislone olarak, motor problemlerinin çözümünde lider konumunda ve onlarca yıllık deneyime sahibiz ve bu listeyi, farklı duman renklerini tespit etmenize ve gerektiğinde önlem almanıza yardımcı olmak için oluşturduk.

Dikkat Edilmesi Gereken Egzoz Dumanı Renkleri

Aşağıda, aracınızdan geldiğini algılayabileceğiniz ve her biri farklı bir olası sorunu gösteren ana duman renkleri listelenmiştir:

  • Mavi duman: Bu duman, genellikle bazı motor yağları yandığında ortaya çıkar. Aşınmış veya hasar görmüş piston segmanları, yağın yanma odasına girmesine izin vererek mavimsi bir duman oluşturabilir. Bu sorun, aracı ilk çalıştırmaya başladığınızda görülebilir ancak motorunuz ısındıkça ortadan kalkabilir.
  • Siyah duman: Siyah egzoz dumanı genellikle yakıt/hava karışımınız tam olarak yanmayı tamamlayamadığında ortaya çıkar. Bu, yakıtınızın kalitesi, motor hava akışı sorunları veya bujileriniz ve/veya ateşleme bobinlerinizle ilgili sorunlar olabilir.
  • Beyaz duman: Yanma odasındaki su mevcudiyeti beyazımsı bir egzoz yaratacaktır. Bunun yaygın nedeni, motor soğutucusunun/suyunun pistonlarınıza sızmasına ve hissedilir bir kokuya sahip beyaz duman oluşturmasına izin veren bozulmuş veya kaçak yapan silindir kapak contasıdır.

Bu egzoz renklerinden herhangi birini görürseniz, motorunuzun bakıma ihtiyacı var demektir. Bir tamirciye gitmeden önce, Rislone kataloğumuza göz atıp, sorununuzu çözüme kavuşturacak ürünleri belirleyebilirsiniz. Motor performansı ve halka conta çözümlerinde endüstri lideri olarak onlarca yıllık deneyime sahibiz ve dumanla ilgili tüm sorunları durdurmak için gerekli formülasyonlara sahibiz.

Yorum yap

Tüm yorumlar yayınlanmadan önce denetlenir

İlgili Ürünler

Nano Prime™ Motor Performans Artırıcı
Nano Prime™ Motor Performans Artırıcı
1,050TL (KDV Dahil)
Ürün Kodu: 44104