Çok özel 700 beygir gücündeki Rislone RS700 Mustang'e  güç vermektedir.

Dünyanın dört bir yanındaki yarış kulüplerinin ve otomobil meraklılarının araç bakım programlarının kanıtlanmış bir destekcisidir.

Bu ürün, Rislone Nano Prime'dır ve sektördeki 96. yılımızda (2017)  yaptığımız en gelişmiş motor performans artırıcı katkı maddesidir.

rislone-nano-prime

Rislone® Nano Prime Motor  Performans Artırıcı (P/N 4104), her kilometredeki motorda kullanılabilen ve sürtünmeye ve aşınmaya karşı çığır açan sentetik nano teknolojisine  sahiptir. American Society for Testing and Materials (ASTM) tarafından yapılan testlerde, bu yeni nesil motor yağı katkısı ilave edilen tüm motorların, motor aşınmasını  ve sürtünme kaynaklı kayıpları önemli ölçüde azalttığı kanıtlanmıştır.

Sürtünmedeki bu azalış, motorun tork ve çekiş gücü artışına kazanç olarak yansır. Bu değişim, araçların daha yumuşak ve daha pürüzsüz kullanımını, motorun daha esnek ve keyifli olmasını, daha düşük motor ısısında ve daha verimli çalışmasını, daha sessiz olmasını ve yakıt tüketiminin iyileşmesini sağlar.

Bu yazılanlara şüphe ile bakıyorsanız,  Amerika’nın en güvenilir test kurumu, ASTM American Society for Testing and Materials test standartları, çok geniş bir malzeme ve ürün yelpazesi için, güvenilir test standartları olarak dünya çapında güvenilen bir kurumdur.

Rislone Nano Prime Motor Performans Artırıcı, Aşınma ve Sürtünme Katsayısı için 4 Bullet Performans Testi (ASTM D4172) kullanılarak test edilmiştir. Sonucunda, benzinli, dizel, turboşarjlı veya yarış motorlarında yağa eklendiğinde, Rislone Nano Prime Motor Performans Artırıcı katkı maddesinin, motor aşınmasını %37'ye kadar ve sürtünmeyi %36'ya kadar azaltacağı belgelenmiştir. Sentetik yağ performansını dahi iyileştirerek aşınma ve sürtünmeyi sırasıyla %36 ve %25 azaltmıştır.

Günümüzün motor yağı teknolojileri, egzoz emisyon sistemlerinin, güncel emisyon limitlerini sürekli iyileştirilme zorunluluğunun baskısı ile giderek daha zorlanmaktadır. Bu durum yeni geliştirilen güncel motorlar  ve eski motorlar için de zorunluluktur. Egzoz emisyon  gereksinimlerine maksimum destek sağlamak için yağların emisyon sistemleriyle - çapraz fonksiyonel olarak çalışması gerektiğinden yağların bu amaca yönelik iyileştirilmeleri gerekmektedir. Rislone Nano Prime Motor Performans Artırıcı, teknik zayıflıkları gidermek ve hem eski hem de yeni yağlama teknolojilerinin performansını önemli ölçüde iyileştirmek için bir destek katkısı olarak çalışarak bu boşluğu doldurur.

Rislone araştırma ve geliştirmenin,  başkan yardımcısı Clay Parks, "Rislone Nano Prime Motor Performans Artırıcı, piyasadaki diğer hiçbir şeye benzemiyor ve bugün mevcut olan herhangi bir yağ katkısının ışık yılı ötesinde. Araç yağlama gereksinimleri ve bakımı gittikçe zorlaştıkça Rislone, müşterilerimizin talep ettiği en son teknolojiyi sunmaktan gurur duyuyor." diyor.

rislone-nano-motor-katkisi

Nano teknolojiyi farklı kılan nedir?

Mikroskop altında bakıldığında, yeni veya yüksek kilometreli araçtaki motor içi, hareketli metal yüzeyleri , sürtünme ve aşınmayı oluşturacak pürüzlü temas yüzeylerine sahiptir. Rislone Nano Prime Motor Performans Artırıcı’da çığır açan yeni teknolojinin, motor sürtünmesini ve aşınmasını azaltmak için nasıl çalıştığı aşağıda açıklanmıştır:

  • Son derece küçük tungsten malzemeden nano kürecikler (Bir inç’ in 3 milyarda biri kadar) hareketli metal motor parçaları arasında mikroskobik bilyalı rulmanlar görevi görürler ve metalden metale teması en aza indirirler.
  • Yüksek basınç altında, bu nano kürecikler, metal yüzeylerin üzerini koruyucu bir tabaka oluşturacak şekilde kaplarlar ve mikroskobik yüzey pürüzsüzlüğünde yapışarak, çok dayanıklı koruyucu bir katman tabakası meydana getirirler. Bu işlem sonucunda, motordaki mikroskobik metal kusurlar ortadan kalkarak mükemmel bir pürüzsüzlük oluşur.
  • Ek olarak, bu çok katmanlı nano kürecikler benzersiz küresel şekli, metalden - metale yüzey koruması için yay benzeri bir yastık oluşturur.

Ek olarak motor çalışırken yanma sonucu oluşan, artık çamurumsu  ve verniğimsi maddeler,  motor yatak yüzeylerine, piston segmanlarına  ve zamanla blok üzerinde, piston hareketi ile oluşan kalın çiziklere nüfuz eder. Bu birikintiler, Nano Prime tarafından  absorbe edilerek  kademeli olarak yapıştıkları yüzeylerden temizlenir, filtrede tutulması sağlanır ve bir sonraki yağ değişimine kadar süspansiyon halinde tutulur. Bu sayede motorun daha iyi yağlanmış, daha temiz, daha az sürtünme  ve aşınma ile çalışmasını mümkün kılar.   

Rislone Nano Prime Motor Performans Artırıcı;

  • Motor içi sürtünmeyi azaltarak, sürtünme kaynaklı kayıpların beygir gücüne katılmasını sağlar.
  • Yağdaki artan kayganlaştırıcı nedeniyle motor davranış esnekliğini ve ömrünü iyileştirir.
  • Yakıt verimliliğini artırır ve emisyonları azaltır.
  • Turbo araçlarda, sürtünme kaynaklı ısınmayı azaltığı için aşırı ısınmaya ve aşırı egzoz gazı sıcaklıklarına karşı korur.
  • Isı değişimine karşı çok toleranslı formülü, her sıcaklıkta yağın serbestçe akmasını mümkün kılar ve zorlu iklim şartlarında, tüm motor sıcaklık koşullarında tam koruma sağlar.

Rislone Nano Prime Motor Performans Artırıcı, tüm markalarda her türlü viskozite derecelerindeki motor yağ seçenekleri  ile uyum içinde çalışmak üzere tasarlanmıştır: Tüm petrol bazlı konvansiyonel yağlar ve yüksek kilometre performanslı sentetik yağlar için mükemmel uyumludur.  Sıradan bir motor yağını birinci sınıf bir sentetik karışıma dönüştürür. Eski araçlar için gelişmiş performans ve koruma sağlamak üzere tasarlanmış, tam formüle edilmiş GF-5/SN dereceli sentetik motor yağı taşıyıcısıdır, eski ve yeni tüm araçlarla uyumludur.

Bu ürün, tüm Rislone ürünleri gibi ABD'de üretilmektedir.

Rislone Nano Prime Videolarını İzleyin

Video #1 Video #2

Yorum yap

Tüm yorumlar yayınlanmadan önce denetlenir

İlgili Ürünler

Nano Prime™ Motor Performans Artırıcı
Nano Prime™ Motor Performans Artırıcı
1,050TL (KDV Dahil)
Ürün Kodu: 44104