15 Ocak 2018, Thomas Liquori

Aracınızı modlama zahmetine ve masrafına girecekseniz, modlarınızın gerçekte kazanç sağlamasını istersiniz. Aracınıza önemli bir performans eklemek zor olabilir (zaman ve para açısından), bu nedenle biraz dikkatli araştırma ve planlama gerektirir. Tüm işler tamamlandığında ve performans iyileştirmelerini ilk kez deneyimlemek için aracınızı dışarı çıkardığınızda, bunlara değer olduğunu göreceksiniz.

Çalıştığı ve arabanızı sürmeyi çok daha eğlenceli hale getirdiği kanıtlanmış, bu motor ve araç modları listesini bir araya getirdik. Bu, kendi deneyimlerimize ve müşterilerimizin bize teknik telefon hatlarımızda, Royal Oak, MI'daki SEMA ve Woodward Dream Cruise gibi yıllık otomobil fuarlarında söylediklerine dayanmaktadır.

Toplam Performansı Dikkate Alın

Aracınızda değişiklik yapmaya başlamadan önce nihai hedeflerinizi göz önünde bulundurun. Daha çabuk hızlanmak mı? Daha iyi kullanmak mı? Daha hızlı ve daha emin bir şekilde durdurmak mı? Hedeflerinizin ne olduğunu bildikten sonra, sizi oraya götürecek ilerlemeleri ve değişiklikleri hedeflemek daha kolay hale gelir. Üzerine düşeni yapan bu kanıtlanmış, motor ve araba modlarından bazılarını değerlendirelim:

  • Güç toplayıcı: Yüksek maliyetli olmasına ve profesyonel bir kurulum gerektirmesine rağmen, süperşarjlar ve turboşarjlar gibi güç toplayıcılar ile; motor gücünüzü önemli ölçüde yükseltme söz konusu olduğunda paranızın tam karşılığını alabilirsiniz. Genel olarak güç toplayıcılara, basınçlı indüksiyon da denir, yani daha fazla güç yaratmak için motorunuza daha fazla hava girmesi için zorlarlar. Daha fazla hava ile daha fazla yakıt gelir ve bu, toplamda daha fazla güç anlamına gelir. Maksimum güç istiyorsanız, ulaşmanın en hızlı yolu budur. Bir güç toplayıcı, modifikasyonu destekleyecek ve kurulumu yapacak bir bayi tarafından açıkça satılmadığı sürece, yeni araba garantilerini geçersiz kılacaktır.
  • Bir bilgisayar çipi yükseltmesi veya ECU'nun yeniden ayarlanması: Motor kontrol üniteniz (ECU), ateşleme zamanlamasını, yakıt/hava karışımını ve diğer motor performans parametrelerini belirler. Performansınızı artırmak için birçok yükseltme ve yeniden ayarlamalar mevcuttur. Yeniden ayarlamalar, eşit olarak sanat ve bilimdir, bu nedenle ECU yazılımınızı modlamak söz konusu olduğunda tanınmış ve saygın bir yere gidin. Tabiki bu işlemler, yeni araç garantinizi geçersiz kılacaktır.
  • Kule gergisi: Bir kule gergisi taktığınızda aracın yol tutuşu belirgin şekilde iyileşecektir. Bu, süspansiyonunuzu sertleştirir ve dönüşler sırasında azalmış gövde yalpalanması, esneklik ve ağırlık kayması ile daha zor dönüşlere izin verir. Birçok kaliteli araba, standart olarak bir kule gergisi ile birlikte gelir.
  • Yüksek performanslı lastikler: Daha iyi performans lastikleri, yalnızca yol tutuşunu etkilemekle kalmaz, aynı zamanda artan yol tutuşu sayesinde hızlanmanızı ve frenlemenizi de iyileştirir. Alt yanak yarış lastikleri daha az esneyerek, zor virajlarda daha az yalpalar ve daha sağlam bir sürüş sağlar.
  • Soğuk hava girişi (CAI): Bir soğuk hava girişi, daha fazla hava akışına izin vermenin yanı sıra motorunuzu besleyen havanın sıcaklığını düşürür. Sonuç, daha fazla güç ve gaz tepkisi için, daha oksijeni yoğun bir havadır. Bir satış sonrası CAI'nin kurulumu nispeten kolaydır ve kazanımları kolayca görmenize yardımcı olabilir. Dikkat edin: Bazı CAI'ler, daha yüksek hava akışı nedeniyle ECU'da yeniden ayarlama gerektirir, bu nedenle, planladığınız CAI'nin bir ayara ihtiyaç duyup duymadığını bildiğinizden emin olmalısınız. Ayrıca, genellikle CAI'lar yeni araç garantilerini geçersiz kılar.

Aracınızı daha fazla performans için modlamaya başlamadan önce, Rislone motor katkı maddelerimizden biriyle, özellikle de performans odaklı Rislone Nano Prime Motor Performans Artırıcı ile düzgün çalıştığından emin olun. Volan üzerinde 700 HP ve 500 lb / ft'den fazla tork için üretilmiş olan Rislone RS700 Mustang GT'mizi besleyen şey bu üründür. Bu formül, şimdiye kadar yarattığımız istisnasız en gelişmiş katkı maddesidir. Eğer hız sizin işinizse, bu tamamen sentetik bir formüldür ve zahmetsizdir.

Motorunuzu optimum çalışma durumuna getirmek için tasarlanmış geniş bir ürün yelpazesine sahibiz, hemen şimdi kataloğumuza göz atabilirsiniz. Ekibimize çevrimiçi olarak veya telefonla ulaşılabilir ve motorunuzu, sizi en çok cezbeden, kanıtlanmış motor modlarına hazır hale getirmek için doğru ürünleri seçmenize yardımcı olabiliriz.

Yorum yap

Tüm yorumlar yayınlanmadan önce denetlenir

İlgili Ürünler

Nano Prime™ Motor Performans Artırıcı
Nano Prime™ Motor Performans Artırıcı
1,050TL (KDV Dahil)
Ürün Kodu: 44104