5 Ekim 2021, Brent

Vücudunuz, üst düzey performans için doğru beslenme, bakım ve sorumluluk gerektirir. Bu kadar aşikar olmasa da, motorlar da özellikle yaşlandıkça birçok sorumluluk gerektirir. Motorunuza ne koyduğunuz, motorunuzun ne kadar iyi ve ne kadar uzun süre çalışacağını etkiler, özellikle yüksek beklenti, yüksek stres ve yüksek hız durumlarında.

İster aracınızın sınırlarını zorlayın, ister şantiyede ister günlük performans için ona güvenin, sürdürülebilir bir motor korumasına ihtiyacınız var. Normal yağ, bu denklemde hayati bir faktördür, ancak aşırı sıcaklıklara ve bozulmaya karşı etkilenmez değildir. Motor katkı maddeleri, yağın karşılaştığı bazı yaygın sorunları çözerek motorunuzun performansını artırmaya yardımcı olur.

Aşırı sıcaklıklarda ve zorlu koşullarda güvenilir performans için; yarış ekipleri, usta tamirciler ve otomotiv tutkunları arasında bir kült olan güvenilir bir ürüne yönelin: Rislone Hy-per Lube Motor Yağı Takviyesi. Bu ürünü efsane yapan nedir, bir göz atalım.

RISLONE HY-PER LUBE MOTOR YAĞI TAKVİYESİ NASIL ÇALIŞIR?

Rislone Hy-per Lube Motor Yağı Takviyesi, viskozitesini artırarak ve termal bozulmaları önleyerek motor yağınızı stabilize etmeye yardımcı olur. Kulağa olumlu geldiği konusunda hepimiz hemfikiriz, peki bu ürün nasıl çalışıyor?

Rislone Hy-per Lube Motor Yağı Takviyesi'nin motorunuzu nasıl iyileştirdiğini anlamak için, motor yağının nasıl çalıştığını anlamak faydalı olacaktır. Motorunuza yağ koyduğunuzda, hareketli yüzeyler arasındaki sürtünmeyi azaltmak, paslanmayı önlemek, kirleticilerin ve parçacıkların hareketli parçalardan uzağa taşınmasına yardımcı olmak da dahil olmak üzere, çeşitli kapasitelerde motor fonksiyonlarına yardımcı olur.

Sıcaklıktaki aşırı değişiklikler, motor yağının bu gerekli görevleri yerine getirme kabiliyetini bozar. Yüksek ısıya veya dondurucu soğuğa maruz kalmak, motorda hareket ederken yağın sürtünme seviyesini değiştirir. Viskozite olarak bilinen bu özellik, yağın fonksiyonlarının ayrılmaz bir parçasıdır. Yağ viskozitesi başlangıç ​​seviyelerine göre arttığında veya azaldığında yağ, aşınma için beklenen düzeyde yağlama ve koruma sağlayamaz.

Motor yağının kabiliyetlerindeki sorun, yağ katkı maddelerinin dikkat çektiği önemli bir boşluğu gösteriyor. Motorunuza bir yağ takviyesi eklemek, yağın aşırı sıcaklıklarda iyi çalışabilmesi için dengelenmesine yardımcı olur. Rislone Hy-per Lube Motor Yağı Takviyesi, üç temel yağlama sorununa çözüm sunar:

  • Termal Arızalar: Yüksek motor ısısı, motor yağının oksitlenmesine ve bozulmasına neden olur. Sorun giderilmezse yağınızın ömrü beklenenden daha kısa olacak ve motorunuz çamur oluşturmaya başlayacaktır. Rislone Hy-per Lube Motor Yağı Takviyesi kullanmak, bu sürecin oluşmasını önlemeye yardımcı olmaktadır.
  • Azalmış Viskozite: Termal arızalar viskozitenin düşmesine neden olur. Yağınız inceldikçe motor parçalarınızdaki yağlama tabakası da incelir. Motorunuz yanlış yağlama ile uzun süre çalışırsa daha hızlı aşınır. Rislone Hy-per Lube, yüksek ısı sırasında bile yağın viskozitesini en etkili noktada tutmak için formüle edilmiştir.
  • Soğuk Çalıştırma: Kışın düşük sıcaklıklar yağın viskozitesini artırır ve içeriğini normalden daha kalın hale getirir. Motorunuzun kalın yağı itmeye çalışırken daha çok çalışması gerekir. Bu, soğuk mevsimde kayda değer dahili motor aşınmasına yol açabilir. Rislone Hy-per Lube, motor parçalarını, motorunuz hareketsizken aşınmayacak koruyucu bir tabaka ile kaplayarak bu sorunla mücadele eder.

Motor yağı katkı maddeleri, yağınızı en önemli zamanlarda korur ve zenginleştirir. Peki, katkı maddeleri motor yağınıza değerli bir hizmet sunarken, yağ katkı maddeleri motorunuz için neler yapabilir?

YAĞ KATKILARI MOTORUNUZ İÇİN NELER YAPABİLİR?

Sürekli olarak abur cubur yediğinizde, vücudunuz zamanla daha verimsiz hale gelir. Aynı şey motorlar için de geçerlidir. Motorlar sürekli olarak bozulmuş veya etkisiz yağla çalıştıklarında giderek verimsiz hale gelirler. Yağ katkı maddelerinin motorunuza ne yaptığını anlamanın bir yolu, yapmadıkları şeylere bakmaktır. Genel olarak, yağ katkı maddeleri motorunuzda zararlı birikmeyi ve aşınmayı önler. Bu birikme ve aşınma örnekleri şunları içerir:

  • Çamur: Yağ bozulmaya başladığında, nem ve kirleticiler biriktiğinde motorunuzda çamur oluşabilir. Çamur, motor boyunca yağ sirkülasyonunu kısıtlayan veya engelleyen katran benzeri bir kaplamadır. Zamanla çamur birikmesi, motor aşınmasını ve sürtünme hasarını kolaylaştırır.
  • Köpük: Motorunuzdaki bileşenler, hava, gaz ve yağ karışımı arasında hızla hareket eder. Tüm bunlar olurken, bazen hava kabarcıkları yağa karışır ve köpük oluşturur. Köpük, viskoziteyi keserek ve aşınmayı artırarak motora yük bindirir. Ayrıca köpük, motor yağı gibi ısı iletmediği için soğutucu motor parçaları için ilave sorunlar yaratır.
  • Onarımlar ve Arızalar: Çamur ve köpük oluşumu, yağınızın motorunuza gerektiği gibi yardımcı olmasını engeller. Yağın yardımı olmadan motor, daha fazla aşınma ve tahrip edici metal teması yaşayacaktır. Bu durum zamanla, maliyetli motor arızalarına ve onarımlarına neden olabilir.

Yağ takviyeleri, motor yağınızda maliyetli yapısal hasarlara yol açabilecek değişiklikleri azaltmaya yardımcı olur. Katkı maddesi olmadan motorunuz kötü yağı işliyor ve sonuçlarına katlanıyor olabilir. Bir katkı maddesi ile yağınız ve motorunuz, beklediğinizin üzerinde bir performans gösterecektir.

YAĞ STABİLİZATÖRÜ NEDİR?

Rislone Hy-per Lube Motor Yağı Takviyesi, motor yağınızın istikrarlı ve güvenilir bir şekilde çalışmasını sağlamak için bir motor yağı dengeleyici görevi görür. Bu, Rislone Hy-per Lube'un sıcaklık ve yağ viskozitesinden kaynaklanan sorunları ortadan kaldırdığı anlamına gelir. Peki, bu stabilizasyon, moleküler düzeyde neye benziyor?

Yağ ve suyu birleştirmeyi denediyseniz, bu iki maddenin karışmayı sevmediğini bilirsiniz. Yağ ve su, uyum sağlamayan farklı yoğunluklara ve moleküler yapılara sahiptir. Yağ katkı maddeleri, yağ stabilitesi oluşturmak için motor yağında çözünen moleküler yapıya sahip bileşikler içerir. Her yağda çözünür bileşik, bir yağ katkı maddesinin etkinliğine katkıda bulunan farklı bir dengeleyici işleve sahiptir. İşte bazı bileşik türü ve işlevleri:

  • Deterjanlar: Deterjan bileşikleri, motorunuzdaki tortuları azaltmaya ve korozyonu önlemeye yardımcı olur. Kurum veya çamur gibi tortu öncüleri oluşmaya başladığında, yağda çözünmezler. Yağ ile karışmamalarına rağmen deterjan moleküllerine çekilirler ve içlerinde hapsolurlar. Bu, öncü malzemelerin motor içinde çökmesini ve tortu oluşturmasını önler.
  • Dağıtıcılar: Dağıtıcı bileşikler deterjanlara benzer, ancak metal içermezler. Bu, yanma sırasında kül oluşturmalarını önler. Dağıtıcılar, deterjanlardan 10 kat daha fazla tortu öncüsü tutabilir. Dağıtıcılar, parçacıkların birbirine yapışmasını ve yağı kalınlaştırmasını önlemeye yardımcı olurlar.
  • İnhibitörler: İnhibitör bileşikler, oksidasyon, korozyon, pas, sürtünme ve yağ köpüğünün önlenmesine ve en aza indirilmesine yardımcı olur. Bu amaçla kullanılan yaygın bileşikler, çinko ditiyofosfatlardır (ZDDP). ZDDP'ler etkili inhibitörler olsalar da egzoz gazında artan emisyonlara neden olabilirler.
  • Aşınma Önleyici Maddeler: Yağlamanın amacı, hareketli yüzeyler arasında bariyer bir tabaka oluşturarak, birbirlerine temas etmelerini ve aşınmalarını engellemektir. Motorunuz yüksek kapasitede çalışırken veya yağınızın viskozitesi düşük olduğunda, bariyer o kadar kalın olmayabilir ve metal parçalar birbirine temas edebilir. Aşınma önleyici maddeler, metalin aşınmasını önlemek için parçalar arasında bir tabaka oluşturmaya yardımcı olur.
  • Antioksidan ve Korozyon Önleyici Maddeler: Yağı bozan ve çamur oluşumuna neden olan kimyasal süreçlerden biri oksidasyondur. Motorlardaki kimyasal reaksiyonlar, oldukça aşındırıcı olan organik asitler oluşturur. İnhibitörler, oksidasyon ve korozyon sürecindeki kimyasal reaksiyonları durdurmak için antioksidan ve korozyon önleyici maddeler olarak çalışır.
  • Köpük Önleyici Maddeler: Yağ katkı maddelerinin yan etkisi, motor çalışırken motor yağına yayılan gazların salınımını yavaşlatabilmeleridir. İşlem, yağa hava katabilir ve maddenin köpürmesine neden olabilir. Silikon kimyasalları gibi köpük önleyici maddeler yağdan ayrılır ve karışımın yüzeyine çıkar. Hava kabarcıklarına tutunurlar ve köpük oluşturmak için gereken havayı azaltarak patlamalarına neden olurlar.
  • Akma Noktası Depresanı: Bu bileşikler, yağın döküleceği ve akacağı en düşük sıcaklığın düşürülmesine yardımcı olur. Kışın, bu bileşikler, standart yağın dayanabileceğinden daha soğuk sıcaklıklarda, yağın viskozitesini elverişli inceliğe ayarlamak için çalışır.
  • Viskozite Değiştiriciler: Daha önce de değindiğimiz gibi, yağ viskozitesi doğru motor fonksiyonu için çok önemlidir. Yağ katkı maddelerinin standart yağın viskozite aralığını artırabilmesinin bir yolu viskozite değiştiricileridir. Çok dereceli yağlar, sıcağa daha az duyarlı bir viskoziteye sahiptir. Çok dereceli yağ viskozite değiştirici bileşikler, motorun fonksiyonlarının daha geniş bir sıcaklık aralığında iyi çalışmasına yardımcı olarak güvenilirliğini ve dayanıklılığını artırır.

Yağ takviyeleri, motor yağınızı moleküler düzeyde stabilize etmek için stratejik bileşik kombinasyonları kullanır. Bir yağ takviyesinin iç işleyişini anlamak büyüleyici olsa da günün sonunda gerçekten işe yarayan bir motor yağı katkı maddesi kullandığınızı bilmek istersiniz.

HY-PER LUBE MOTOR YAĞI TAKVİYESİ'NİN FAYDALARI VE ÖZELLİKLERİ

Bir Rislone Hy-per Lube Motor Yağı Takviyesi ürününü seçtiğinizde, kanıtlanmış bir formüle güvenirsiniz. Ürünlerimiz, yarış ve motor sporları endüstrisinde büyük bir takipçi kitlesine sahiptir ve mekanik olarak güvenilirdir. Havacılık endüstrisindeki pahalı endüstriyel makinelerde bile kullanılırlar.

Rislone Hy-per Lube'un performansının bazı temel özellikleri şunlardır:

  • Yağ Değişiklikleri Arasında Koruma: Yağ değişiklikleri, motorunuzu bozulmuş yağdan arındırmak için önleyici önlemlerdir. İster kendi yağınızı değiştirin, ister bir tamirciye yaptırın, aracınızı sürdüğünüz anda, bir sonraki yağ değişimi için kilometre saati işlemeye başlar. Motorunuzun yağ değişimleri arasındaki süreyi nasıl idare ettiği, uzun ömürlü olması için çok önemlidir. Rislone Hy-per Lube Motor Yağı Takviyesi'nin yağınızın değişim zamanı gelene kadar motorunuzu koruyacağına güvenebilirsiniz.
  • Yağ Değiştirme Aralığını Uzatır: Rislone Hy-per Lube, motorunuzu yalnızca yağ değişimleri arasında korumakla kalmaz, aynı zamanda yağ değişiklikleri arasında kat ettiğiniz kilometreyi de uzatabilir. Rislone Hy-per Lube Motor Yağı Takviyesi, yağınızın hizmet ömrünü %50'ye kadar uzatır ve en iyi şekilde çalışmasını sağlar. Bu, paradan tasarruf edebileceğiniz ve yağınızı 12.000 kilometreye kadar daha uzun aralıklarla değiştirebileceğiniz anlamına gelir. Normal sürüş koşullarında uzun bir yağ değişim aralığının en uygunu olmasına dikkat etmek önemlidir. Motorunuzu 6 kilometreden daha kısa yolculuklar için ve sık sık rölantide veya daha eski bir araç kullanıyorsanız, daha kısa bir yağ değişim aralığı sağlamanız gerekebilir.
  • Yüksek Kilometreli Motorlar için İyileştirmeler: Yüksek kilometreli motorların iyi çalışması için biraz daha özen ve dikkat gerektirdiği bir sır değil. Birçok yüksek kilometreli motor, motor yağının buharlaştığı ve motorunuzu daha fazla aşınmaya maruz bıraktığı zaman olan yanma yaşar. Rislone Hy-per Lube Motor Yağı Takviyesi, bu belirtilerle mücadele etmeye ve yüksek kilometreli bir motorda motor performansını ve yakıt ekonomisini geri kazanmaya yardımcı olur. Yüksek kilometreli motorunuz tabiki sonsuza kadar dayanmayacak, ancak Rislone Hy-per Lube ile eski ihtişamının bir kısmını yeniden kazanabilir.
  • Azaltılmış Gürültü: Motorunuzun garip sesler çıkarabilmesinin birkaç nedeni vardır ve bunlardan biri kötü yağlanmış bir itici ve güç aktarma organlarıdır. Rislone Hy-per Lube, motorunuzun çıkardığı gürültü miktarını azaltmak için motorunuzun mekanik şokları tamponlama ve emme yeteneğini geliştirmeye yardımcı olabilir.

Rislone Hy-per Lube Motor Yağı Takviyesi'nin ek faydaları şunlardır:

  • Kimyasal formülümüz, yağ katkısı piyasasında benzersizdir.
  • Daha güçlü bir yağ tabakası oluşturur.
  • Tüm petrol ve sentetik yağlarla kullanıma uyumludur.
  • Islak debriyaj kullanımı için güvenli ve etkilidir.
  • Şanzıman ve güç aktarma organları sıcaklıklarını düşürebilir.

RISLONE HY-PER LUBE'U BU KADAR İYİ YAPAN NEDİR?

Peki Rislone Hy-per Lube'u hem sürücüler hem de profesyonel yarışçılar için kült bir favori yapan nedir? Belki de Rislone Hy-per Lube'un kanıtlanmış formülünün sunduğu şu faydalar olabilir:

  • Yerinde Harcanmış Zaman: Rislone Hy-per Lube Motor Yağı Takviyesi ile yağınızın her tür sıcaklık ve koşulda güvenilir bir şekilde performans göstereceği konusunda içiniz rahat olur. Rislone Hy-per Lube ile sinir bozucu motor sorunlarını çözmek yerine, zamanınız size kalır.
  • Motor Koruması: Çamur, köpük ve bozulmuş yağ, motorunuzun gayretli bileşenlerini bozabilir. Rislone Hy-per Lube Motor Yağı Takviyesi, motorunuzu uzun süre korumak için ihtiyacınız olan; aşınma önleyici, viskozite ve stabilizasyonkatkı maddelerini sağlar.
  • Kolaylık: Rislone Hy-per Lube Motor Yağı Takviyesi kullanmak kolay ve kullanışlıdır. Bu ürünü kullanmak için, yağ değişimi sırasında veya arasında yağınıza eklemeniz yeterlidir. Maksimum performans sağlamak için, Rislone Hy-per Lube miktarını aracınızdaki yakıt tipine ve litre sistemine göre ayarlamalısınız.

Basitçe söylemek gerekirse, Rislone Hy-per Lube, efsanevi unvanını rakiplerinden daha iyi iş gördüğü için kazanıyor. Yağlama ihtiyaçlarınız ne olursa olsun, Rislone Hy-per Lube Motor Yağı Takviyesi, ihtiyacınız olan korumayı ve uzun ömürlülüğü sağlayabilir. Araç sahiplerinin sevdiği ve güvendiği bir yağ takviyesi seçebilecekken neden diğer ürünlere para harcayasınız ki? En büyük marka olmayabilir, ancak otomotiv forumlarını taradığınızda, Rislone Hy-per Lube Motor Yağı Takviyesi'nin sıkı takipçileri olduğunu göreceksiniz.

KANITLANMIŞ ÜRÜNLERLE MOTORUNUZUN PERFORMANSINI ARTIRIN

Rislone Hy-per Lube, en zorlu yağlama problemlerini bile çözen ürünler sunmak için 60 yılı aşkın kimyasal inovasyondan yararlanır. Motorunuz için ağır hizmet tipi bir yağlayıcıya ihtiyacınız olduğunda, güvenilir, uygun maliyetli ve etkili bir seçenek için Rislone Hy-per Lube Motor Yağı Takviyesi'ni deneyin.

Rislone olarak müşterilerimize öncelik vermekten gurur duyuyoruz. Bu nedenle ürünlerimiz stres testinden geçirilmekte, formüle edilmekte ve ABD'de üretilmektedir.

Yorum yap

Tüm yorumlar yayınlanmadan önce denetlenir

İlgili Ürünler

Hy-per Lube Motor Yağı Takviyesi
Hy-per Lube Motor Yağı Takviyesi
745TL (KDV Dahil)
Ürün Kodu: 44201
Nano Prime™ Motor Performans Artırıcı
Nano Prime™ Motor Performans Artırıcı
1,050TL (KDV Dahil)
Ürün Kodu: 44104